"Kişinin burnunun ucunda olanı görmesi sürekli bir mücadele gerektirir" George Orwell : (Günah Keçisi)

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Zonguldak

                   
Sivas katliamında hayatını yitirenŞair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı, anma toplantısı için geldiği Zonguldak’ta, “15 bin kişi içinden cımbızla çekilir gibi belirlenen 124 kişi yargılandığı davada 33 kişi idam cezası aldı. İdam kaldırıldığı için cezalar müebbede çevrildi. Biz bunların kaçı halen cezaevinde bilemiyoruz. Bu bilgi sır gibi saklanıyor” dedi.
 MARAŞ, ÇORUM AYDINLATILABİLSE SİVAS OLMAZDI
Türkiye’deki Sivas dışındaki tüm katliam davalarının zaman aşımı nedeniyle kapatıldığını söyleyen Altıok Akatlı, “Sivas Katliamı sanıklarından yurtdışına kaçanların birçoğu devlet tarafından Toplantı ve Gösteri Yasası’na muhalefet suçunu istediği için iadesi isteniyor. O ülkelerde izinsiz gösteri yapmak suç sayılmadığı için de iade edilmiyor. Bir sanık yurtdışında kaçtığı ülke tarafından yakalandı, sınıra kadar getirildi. İade için yapılması gereken yazışmalar, işlemler bilinçli şekilde geciktirildi.
          
Anımsayın saldırganlar ‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ diyordu. Ben orada babamı kaybettim. Ama bana daha çok acı veren bir görüntü var. O kanlı günde yüreğime yapışan o görüntü, 7-8 yaşındaki evladını yakılanları daha iyi görsün diye omuzlarına alan bir babanın görüntüsüydü. Bu nasıl bir travmadır? Bu nasıl bir insanlık yitimidir? Bahsettikleri kindar nesil böyle yetiştirildi. O nesil daha sonra Rakel Dink’in ‘Bebekten katil yaratan karanlık’ çığlığında ifadesini buldu” diyerek devam etti.