"Kişinin burnunun ucunda olanı görmesi sürekli bir mücadele gerektirir" George Orwell : (Günah Keçisi)

24 Ocak 2019 Perşembe

Bir ‘rejim dönüştürme’ hazırlığı olarak Hrant Dink cinayeti

Kemal  Göktaş   Diken
Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması, Rahip Santoro cinayeti, Malatya Zirve Yayınevi katliamı ve Hrant Dink cinayeti de tıpkı 12 Eylül darbecilerinin yaptığı gibi rejim dönüştürme amacına giden yolda ‘toplumu hazırlama’ işlevi gördü.
     
Bütün saldırı ve cinayetlerin hazırlık süreci ise medya ve yargı desteğiyle oluşturulmuştu. Rahip Santoro cinayeti ve Zirve Yayınevi katliamından önce misyonerliği düşmanlaştıran yayınlar medyayı kaplamıştı. Bir anaokulu öğretmenine türban taktığı için verilen disiplin cezasını yerinde bulan kararı nedeniyle hedef olan Danıştay 2’nci Dairesi üyeleri gazetelerde açıktan hedef gösteriliyordu. Hrant Dink ise Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğuna ilişkin haberinden sonra sadece ırkçı gazeteler ve ulusalcı-milliyetçi ‘Kızıl Elma’ koalisyonunun değil, ana akım medyadaki birçok yazarın da hedefindeydi.
    
Kuşkusuz bu, iktidar ile Fethullahçıların rejim dönüştürme amacındaki ortaklıklarının bir sonucuydu. 
Dink cinayetinde devlet görevlilerinin yargılanması, ancak iktidarın Fethullahçı örgüt ile 17-25 Aralık’tan sonra girdiği çatışmadan sonra, siyasi ve hukuki koruma bariyerlerini kaldırmasının ardından mümkün olabildi. Ancak bu dava, siyasetin ağır basıncı altında yürütüldüğü için kimseye ‘adaletin gerçekleştiği’ hissini vermedi. Bazı devlet görevlileri için hala devrede olan koruma kalkanları ve Dink ailesinin avukatlarının bütün çabalarına rağmen Dink’i öldürülmeden önce tehdit eden MİT mensuplarının yargılanmaması da davanın gerçekleri ortaya çıkarma saikinden çok, siyasi bir hesaplaşma niyetiyle yürütüldüğünü gösteriyor. 
http://www.diken.com.tr/bir-rejim-donusturme-hazirligi-olarak-hrant-dink-cinayeti/ 


Ara Güler'i hiç böyle görmediniz (!)
http://9zfg.blogspot.com/search?updated-max=2018-10-22T10:14:00-07:00&max-results=50&start=33&by-date=false