"Kişinin burnunun ucunda olanı görmesi sürekli bir mücadele gerektirir" George Orwell : (Günah Keçisi)

10 Ocak 2019 Perşembe

CHP başarıya koşuyor!
 L. Doğan Tılıç    Birgün
İnsanlar “AKP olmasın da” diyerek “mecburiyet”ten karşıtına yönelince, CHP de, izlediği politikadan bağımsız olarak, kazanacak!
Bu yüzden, adaylarını ve söylemini; “Bizimkiler bize mecbur, biz diğerlerine (sağ muhafazakâr kesime) hoş görünelim” yaklaşımı belirliyor. 

Bu formül işe yarıyor! Gidişata kızan CHP’liler, CHP’nin solundakiler, hatta özenle kendisinden uzak durduğu HDP, bir AKP zaferinin sorumlusu olmamak için, CHP adayını destekleyecek. Açıkça söylenmese de, sandığa mecburiyet atılacak.

Sonucun “başarı” olması, CHP’nin tepesindeki “sağa yönelerek kazanma” anlayışını da pekiştirecek.

Ancak, “başarı”nın ardından, şimdi mecburiyetten alçak sesle homurdanan pek çok CHP’li yüksel sesle sorular soracak!
“Mecburiyet”in aynı zamanda “mahkumiyet” olduğu; onu siyasal eyleminizi belirleyen bir stratejiye dönüştürdüğünüzde, kendiniz olmaktan çıkıp değiştirmeniz gereken siyasal / toplumsal koşullara mahkum olduğunuz,  karşıtınıza benzediğiniz görülecek.
Tepesi toplumu dönüştürme iddiasından uzaklaşırken, hala “sosyal demokrat” ve “kendisi” olarak kalmak isteyen CHP tabanı içinde bir “mahcubiyet” büyüyecek! 
https://www.birgun.net/haber-detay/chp-basariya-kosuyor.html   

 Hem Fethullahçı hem faşist

Elbette İdris Naim Şahine geliyorum. Abdullah Gül ile başlayan “öteki”ni arama macerasının vardığı yere. Aday olur ya da olmaz.
 Barış Terkoğlu    Cumhuriyet