"Kişinin burnunun ucunda olanı görmesi sürekli bir mücadele gerektirir" George Orwell : (Günah Keçisi)

24 Mart 2024 Pazar

Bursa

Türkan Saylan'a hakaret soruşturması kapatıldı

Merhum Türkan Saylan’a yönelik sözleri nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş ile İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş hakkında yapılan suç duyuruları kapatıldı. Yapılan itirazlar da reddedildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin onursal başkanı merhum Türkan Saylan’a yönelik sözleri nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş ile İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş hakkında yapılan suç duyuruları kapatıldı. Yapılan itirazlar da reddedildi.

2019’da Bursa Belediye Başkanı AK Partili Alinur Aktaş, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'e yönelik konuşmasında, "20 senedir Nilüfer'de Belediye Başkanlığı yapıyorsun. Hangi caddeye hangi merkeze bir tane Allah dostunun, padişahın, bir Türk büyüğünün adını verdin? Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa, hepsinin ismini merkezlere vermiş " ifadelerini kullandı.
 

                    

Habere Not: Suç duyurusu 2019'da yapılmış. Bizimkiler; o tarihten sonra, BUFSAD dahil bu adamın başında bulunduğu fotoğraf festivaline katılmayı "huzur" içinde kabul etmişler. Peki; Bahriye Üçok, Türkan Saylan ailenizden biri olsaydı...